Υστεροσκόπηση ενδομητρίου

Υστεροσκόπηση ενδομητρίου

Τι είναι η Υστεροσκόπηση

Η Υστεροσκόπηση ενδομητρίου είναι μία σύγχρονη μέθοδο που έχει αντικαταστήσει την παραδοσιακή απόξεση της μήτρας, η οποία θεωρείται παρωχημένη. Η Υστεροσκόπηση χρησιμοποιείται τόσο για διάγνωση όσο και για θεραπεία. Μπορούμε να ανιχνεύσουμε οποιαδήποτε Παθολογία της Κοιλότητας της Μήτρας κατά τη διάρκεια της Υστεροσκόπησης και των Τοιχωμάτων του Ενδομητρίου και του Τραχήλου. Με αυτή τη Θεραπευτική και Χειρουργική μέθοδο χρησιμοποιούμε μια λεπτή τηλεσκοπική κάμερα  με είσοδο για ειδικά διαμορφωμένα χειρουργικά εργαλεία. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως διαγνωστική μέθοδος για την επιβεβαίωση της ύπαρξης παθήσεων όπως ενδομητρικός πολύποδας, ινομυώματα, αιμορραγίες,  καθώς επίσης και να θεραπεύσει μία σειρά από παθήσεις. Η θεραπευτική υστεροσκόπηση χρησιμοποιείται για υποβλενογόνια ινομυώματα, για την αφαίρεση ενδομητρίου πολύποδα, τομή ενδομητρικού διαφράγματος καθώς και την απομάκρυνση συμφύσεων εντός της ενδομητρικής κοιλότητας.

 Τι να περιμένετε  μετά την υστεροσκόπηση

Διαμονή στο νοσοκομείο. Στις περισσότερες περιπτώσεις μπορείτε να πάτε σπίτι μέσα σε λίγες ώρες μετά την υστεροσκόπηση ή  το υστεροσκοπικό χειρουργείο.

Πόνος μετά την υστεροσκόπηση.Μερικές φορές μπορεί να νιώθετε πόνο που οφείλεται σε κράμπες της μήτρας, λόγω διάτασης της, κατά την Υστεροσκόπηση. Συνήθως με την πάροδο του χρόνου αμβλύνεται και περνάνε.

Κολπική αιμόρροια. Μια  ελαφρά Κολπική αιμόρροια είναι πολύ συχνή τις πρώτες 48 ώρες μετά το υστεροσκοπικό  χειρουργείο και αποκαθίσταται σε περίπου μία εβδομάδα. Αυτή εξαρτάται από την επέμβαση τη φάση του κύκλου που βρίσκεται η γυναίκα και την ηλικία της. Το ταμπόν είναι καλύτερα να αποφεύγεται για λίγες μέρες. Αν χρησιμοποιούνται θα πρέπει να αλλάζουν τακτικά, τουλάχιστον κάθε τέσσερις ώρες. Για οποιαδήποτε αιμορραγία μεγαλύτερη της περιόδου θα πρέπει να ενημερώνεται ο γιατρός. Καθώς επίσης θα πρέπει να ενημερώνεται το γιατρό για οποιοδήποτε βαρύ πόνο ή πυρετό μετά την επέμβαση.

Επιστροφή στη δουλειά Αν η εργασία σας δεν είναι ιδιαίτερα κουραστική μπορείτε να επιστρέψετε σε αυτήν την επόμενη μέρα Καλό θα ήταν αν έχετε τη δυνατότητα να ξεκουραστείτε για μια-δυο μέρες.

Επιστροφή στις φυσιολογικές δραστηριότητες.

Δραστηριότητες όπως η οδήγηση και ο αθλητισμός μπορεί να επαναληφθούν όταν αισθάνεστε άνετα.  Αν και δεν πρέπει να οδηγήσετε αυτοκίνητο τις πρώτες 24 ώρες όπως μετά από κάθε Γενική Αναισθησία. Σεξουαλικές επαφές μπορείτε να έχετε αφού έχει σταματήσει πλήρως το αίμα και έχουν περάσει  τουλάχιστον 4-5 ημέρες. Για τον ακριβή χρόνο που χρειάζεται όμως, θα πρέπει να συνεννοηθείτε  με το γιατρό.

Συνήθως είναι μία απλή επέμβαση χωρίς επιπλοκές. Όπως όμως όλες οι επεμβάσεις  περιλαμβάνονται επιπλοκές. Οι επιπλοκές είναι ανάλογες της πολυπλοκότητας της  πάθησεις, του χειρουργείου και του ασθενούς. Διάτρηση της μήτρας έχουμε σε ποσοστό < 1% στη διαγνωστική υστεροσκόπηση, ενώ έως 1,5% στη χειρουργική υστεροσκόπηση.Τραυματισμός του εντέρου ή της ουροδόχου κύστης ή του ουρητήρα, αν έχει συμβεί διάτρηση, γίνεται σε ποσοστό < 0,25%. Αιμορραγία σε ποσοστό <1%. Μετεγχειρητική λοίμωξη σε ποσοστό < 1%. Η υπερβολική αναρρόφηση υγρών είναι σπάνια σε ποσοστό <1% και αποφεύγεται από τη μέτρηση εισερχόμενων και εξερχόμενων υγρών κατά την επέμβαση. Κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε επέμβασης υπάρχει μικρή πιθανότητα να χρειαστεί να μετατραπεί σε ανοιχτή χειρουργική επέμβαση για να ολοκληρωθεί με ασφάλεια η να αντιμετωπιστούν επιπλοκές που μπορεί να δημιουργηθούν.

Δείτε Υστεροσκοπικά Χειρουργεία εδω

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας!

Καλέστε μας στο 210 64 20056 ή κλείστε ραντεβού με τη παρακάτω φόρμα επικοινωνίας.

About the Author :

4 Comments

  1. Dr. Alexandros Armeniakos

   Τα ινομυώματα αφαιρούνται αν είναι μεγαλύτερα από πέντε εκατοστά ή έχουν συμπτώματα. Ο πολύποδας αφαιρείται άμεσα αν αιμορραγεί ή σε δεύτερο χρόνο αν είναι ασυμπτωματικός

 1. Καλησπέρα έκανα αφαίρεση πολύποδα υστεροσκοπικα στην 8η μέρα του κύκλου μου είχα ελαφριά αιμορραγία τις 2 πρώτες μέρες την 3η μέρα τίποτα κ την 4η για 3 μέρες μετά έντονη αιμορραγία τύπου περίοδος .υπάρχει περίπτωση να ήταν κανονική περίοδος κ ν άλλαξε ο κύκλος μου?

  1. Dr. Alexandros Armeniakos

   Η υστεροσκοπική αφαίρεση πολύποδα δεν επιδρά στο ορμονικό προφίλ μιας γυναίκας άρα και στην περίοδο. Η αιμορραγία πιθανόν προήλθε από την αφαίρεση. Αν συνεχίσει σε έντονο ρυθμό πρέπει να σας ξαναδεί ο γιατρός που έκανε την αφαίρεση. Συνήθως η αιμορραγία σταματά χωρίς παρέμβαση.

Αφήστε το μήνυμα σας

ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΤΕ ENTER