Προφυλακτικό

Προφυλακτικό

Τι είναι και πώς λειτουργεί το προφυλακτικό.

Τόσο το ανδρικό όσο και το γυναικείο προφυλακτικό έχουν τον ίδιο ρόλο να εμποδίσουν το σπέρμα να έρθει σε επαφή με το ωάριο, γι’ αυτό ανήκουν και στην ομάδα των μεθόδων αντισύλληψης που ονομάζονται μέθοδοι φραγμού. Τα προφυλακτικά αποτελούνται από ένα πολύ λεπτό λάτεξ ή σιλικόνη. Η αποτελεσματικότητα των ανδρικών προφυλακτικών αγγίζει το 98% ενώ των γυναικείων το 95%. Αυτό σημαίνει ότι από τα 100 ζευγάρια που χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο αντισύλληψης σε ένα χρόνο 2 έως 5 από αυτά θα έχουν εγκυμοσύνη. Τα ποσοστά αποτυχίας ανάγονται σε λάθος χρήση, μέγεθος ή ποιότητα του προφυλακτικού.

Ανδρικό προφυλακτικό. Είναι 98% σίγουρο αν χρησιμοποιείται σωστά. Θα πρέπει να έχει το σωστό μέγεθος (όλα τα προφυλακτικά δεν έχουν το ίδιο μέγεθος), και να φυλάσσεται στις σωστές συνθήκες μακριά από την ηλιακή ακτινοβολία και τις υψηλές θερμοκρασίες. Επίσης θα πρέπει να χρησιμοποιείται σωστά. Τοποθετείται με το πέος σε στύση και αφαιρείται αμέσως μετά την εκσπερμάτιση πριν αρχίσει η πτώση, κλείνοντας ερμητικά στη βάση του ώστε να μην βγει καθόλου από το υγρό που πρέπει να συγκρατηθεί μέσα σ’ αυτό.

Γυναικείο προφυλακτικό. Είναι 95% σίγουρο αν χρησιμοποιηθεί σωστά. Είναι κατασκευασμένα από λάτεξ ή λεπτή μαλακή σιλικόνη. Το ανοιχτό χείλος έχει εσοχή προς τα μέσα ώστε να μην αφήνει το περιεχόμενο να διαφύγει. Το κλειστό μέρος τοποθετείται στο βάθος του κόλπου, ενώ το ανοιχτό δαχτυλίδι τοποθετείται στα χείλη του αιδοίου. Βγάζοντας το θα πρέπει να κλείσουμε ερμητικά το ανοιχτό μέρος ούτως ώστε να μη βγει υγρό προς τα έξω.

Προτερήματα προφυλακτικό

 • Είναι πολύ αποτελεσματικά και σίγουρα.
 • Χρειάζεται να χρησιμοποιηθούν μόνο όταν έρχεται το ζευγάρι σε επαφή.
 • Προστατεύουν, εκτός από πιθανή σύλληψη, από όλα τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.
 • Τα ανδρικά προφυλακτικά υπάρχουν σε πολλά μεγέθη και ποιότητες.
 • Τα γυναικεία προφυλακτικά μπορούν να τοποθετηθούν οποιαδήποτε στιγμή πριν την επαφή ακόμη και πολύ πριν.

Μειονεκτήματα προφυλακτικό.

 • Χρησιμοποιώντας προφυλακτικό μπορεί να μειωθεί η επιθυμία.
 • Τα ανδρικά προφυλακτικά μπορούν να σπάσουν ή να φύγουν κατά την επαφή.
 • Με τα γυναικεία προφυλακτικά θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι το πέος εισέρχεται μέσα στο προφυλακτικό και όχι έξω από αυτό, μεταξύ του προφυλακτικού και του τοιχώματος του κόλπου.

Ποιοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα προφυλακτικά.

 • Σχεδόν όλοι μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν .
 • Υπάρχουν άτομα τα οποία μπορεί να είναι αλλεργικά στη σιλικόνη ή το λιπαντικό που χρησιμοποιείται στα προφυλακτικά.
 • Υπάρχουν άτομα που δεν μπορούν για ψυχολογικούς λόγους να τα χρησιμοποιήσουν

Γενικά σχόλια.

Σπερματοκτόνες ή άλλες αλοιφές δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται με τα προφυλακτικά γιατί μπορεί να μειώσουν την αντοχή τους. Κρατήστε τα σε ιδανικές συνθήκες μακριά από την ηλιακή ακτινοβολία, την υψηλή θερμοκρασία, αιχμηρά αντικείμενα και ελέγξτε την ημερομηνία λήξης. Μη χρησιμοποιείτε επιπλέον λιπαντικά γιατί μπορούν να γλιστρήσουν εύκολα χωρίς να το καταλάβετε.

                     Κλείστε ραντεβού εδώ

         Διαβάστε περισότερα για

 

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας!

Καλέστε μας στο 210 64 20056 ή κλείστε ραντεβού με τη παρακάτω φόρμα επικοινωνίας.

About the Author :

Αφήστε το μήνυμα σας

ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΤΕ ENTER