Η προετοιμασία σπέρματος στην εξωσωματική

Προετοιμασία σπέρματος στην εξωσωματική

Η  προετοιμασία σπέρματος στην εξωσωματική είναι σημαντικό στάδιο στην εξωσωματική γονιμοποίηση. Είναι μία διαδικασία που κάνει πολλούς άνδρες να αισθάνονται αμήχανα . Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό.Η καθ΄υπόδειξη εκσπερμάτιση είναι ανασταλτικός παράγοντας στην ψυχολογία του άνδρα.

Προετοιμασία για τη συλλογή  του σπέρματος στην εξωσωματική.

Ο χρόνος ανάμεσα στη συλλογή και την προετοιμασία σπέρματος στην εξωσωματική είναι πολύ σημαντικός. Για αυτό η συλλογή του σπέρματος πρέπει να γίνετε στο εργαστήριο της κλινικής  που θα πραγματοποιηθεί η εξωσωματική

Αποχή 2-5 ημέρες από οποιαδήποτε σεξουαλική δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένου και του αυνανισμού ,είναι αναγκαία για ένα σωστό δείγμα. Όπωσδήποτε όμως όχι παραπάνω από πέντε ημέρες αφού το ποσοστό των ζωντανών σπερματοζωαρίων μειώνεται αισθητά. Αν η αποχη είναι μικρότερη από δύο ημέρες το σπέρμα δεν έχει αποκτήσει τους χαραχτήρες και την πυκνότητα που χρειάζεται. Σε κάθε περίπτωση, όχι λιγότερο από 2, ούτε περισσότερο από 5 ημέρες αποχής.

Ένα καλό πλύσιμο με σαπούνι όλου του σώματος και ιδιαίτερα των γεννητικών οργάνων είναι αναγκαίο καθώς και  ξέπλυμα  με άφθονο νερό το πρωί της εξέτασης. Φοράτε καθαρό εσώρουχο. Πριν τη λήψη του σπέρματος να πλύνετε τα χέρια σας και την βάλανο του πέους και να σκουπιστείτε καλά.

Παράγοντες  που μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα του σπέρματος

  • Αν είστε άρρωστοι, έχετε πυρετό ή προέρχεστε από ξενύχτι.
  • Αν έχετε κατανάλωσει αλκοόλ και καφείνη
  • Φάρμακα. Θα πρέπει να κόβονται πρίν από την λήψη του δείγματος
  • Χρήση κοκαΐνης ή μαριχουάνας
  • Τέλος το στρες  είναι πολυ βασικός παράγοντας για την ποσότητα και ποιότητα του δείγματος.

Συλλογή και προετοιμασία σπέρματος στην εξωσωματική

Το σπέρμα λαμβάνεται με αυνανισμό τηνημέρα της ωοληψίας.Θα σας δωθεί ένα αποστειρωμένο  δοχείο για τη συλλογή (ουροσυλέκτης), και θα σας υποδειχθεί ο χώρος που θα το πάρετε. Ο χώρος είναι διαμορφωμένος κατάλληλα γι’ αυτό.  Ανοίξτε προσεκτικά το δοχείο χωρίς να αγγίξετε το εσωτερικό από το καπάκι ή το χείλος του δοχείου, γιατί είναι αποστειρωμένο. Μετά τη λήψη βάζετε το καπάκι προσεκτικά αγγίζοντας μόνο το έξω τμήμα του δοχείου. Μετά την εκσπερμάτιση νερό, σαπούνι, προφυλακτικά και το κρύο καταστρέφουν το σπέρμα. Τα μικρόβια καταστρέφουν τα έμβρυα. Σε μερικές περιπτώσεις ίσως κριθεί αναγκαίο το δοχείο να έχει μέσα καλλιεργητικό υλικό.

Σε περίπτωση που για ψυχολογικούς λόγους ή άλλους είναι αδύνατη η στύση τότε δίνεται κάποιο χάπι που βοηθά την σττύση. Ενώ στην περίπτωση που είναι αδύνατη η εκσπερμάτιση ή δεν βρεθούν σπερματοζωάρια,  μπορεί να χρειαστεί αναρρόφηση σπέρματος από την επιδιδυμίδα (MESA) ή τους όρχεις (TESA)

Η συλλογή σπέρματος σε προγραμματισμένη ημέρα, συχνά δημιουργεί άγχος στους άντρες, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει αδυναμία στύσης και εκσπερμάτισης, μειωμένο όγκο ή σημαντική καθυστέρηση.Αυτό μπορεί να προληφθεί αν γίνει συλλογή σπέρματος στο εργαστήριο μερικές ημέρες πριν και καταψυχθεί

Προετοιμασία σπέρματος στην εξωσωματική

Μετά την συλλογή του σπέρματος,  υφίσταται ειδική επεξεργασία με σκοπό την απομόνωση των πλέον κινητών σπερματοζωαρίων. Η διαδικασία αυτή ενεργοποιεί τα σπερματοζωάρια και τα καθιστά ικανά για την  γονιμοποίηση των ωαρίων.

Ρωτήστε μας ή κλείστε ραντεβού εδώ

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας!

Καλέστε μας στο 210 64 20056 ή κλείστε ραντεβού με τη παρακάτω φόρμα επικοινωνίας.

About the Author :

Αφήστε το μήνυμα σας

ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΤΕ ENTER