εμβρυομεταφορά

Εμβρυομεταφορά IVF

Μετά την γονιμοποίηση των ωαρίων προγραματίζεται η εμβρυομεταφορά. Η εμβρυομεταφορά γίνεται  την 3η  ή  5η  ημέρα μετά την ωοληψία. Σε μια φυσική εγκυμοσύνη, το έμβρυο φτάνει στη μήτρα και εμφυτεύεται στο ενδομήτριο την 5-6 ημέρα της ζωής του. Σε ένα εργαστήριο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, ωστόσο, η εξέλιξη του εμβρύου από την 3η έως την 5η ημέρα είναι πολύ κρίσιμη. Αφού από 8-10 κύτταρα της 3ης  ημέρας το έμβρυο θα φτάσει στα 100-200 κύτταρα της βλστοκύστης. Έτσι, αν περιμένουμε μέχρι την 5η ημέρα, διατρέχουμε τον κίνδυνο να μην φτάσει κανένα έμβρυο σε καλή κατάσταση και η εμβρυομεταφορά να  πρέπει να ακυρωθεί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι περισσότερες εμβρυομεταφορές πραγματοποιούνται την 3η  ημέρα μετά την ωοληψία. Η πραγματοποίηση εμβρυομεταφοράς την 5η ημέρα  είναι επιλογή σε γυναίκες που έχει αποτύχει η εμβρυομεταφορά 3ης ημέρας επανειλλημένα. Επίσης αν θα μεταφερθεί ένα έμβρυο προκειμένου να αποφευχθεί πολαπλή εγκυμοσύνη. Καθώς και με ρητή επιθυμία της γυναίκας  ή με ιατρική ένδειξη όπως σε περιπτώσεις διαβήτη, υπέρτασης κ.α.

Πώς προετοιμάζεται η Εμβρυομεταφορά IVF;

Η εμβρυομεταφορά στη μήτρα είναι απλή και ανώδυνη και χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να πραγματοποιηθεί.  Λίγο πριν τη μεταφορά , τα επιλεγμένα έμβρυα τοποθετούνται σε ένα  καλλιεργητικό μέσο.Τα έμβρυα που επιλέγονται για μεταφορά φορτώνονται σε έναν πολύ λεπτό καθετήρα. Ο καθετήρας εισάγεται διαμέσω του κόλπου για να φθάσει στη μήτρα. Εκεί υπό υπερηχογραφική καθοδήγηση για την απεικόνιση του ενδομητρίου εναποθέτονται το ή τα εμβρυα σε απόσταση 1 cm από το στόμιο της μήτρας προσεκτικά.Μετά  αφαιρείται ο καθετήρας με αργές κινήσεις. Στη συνέχεια, ο καθετήρας εξετάζεται με μικροσκόπιο για να εξασφαλιστεί η εκκένωση του εμβρύου από αυτόν. Εάν υπάρχει κάποιο έμβρυο που διατηρείται στον καθετήρα, είναι απαραίτητο να επαναληφθεί η μεταφορά.Μόλις ολοκληρωθεί η μεταφορά, η γυναίκα πρέπει να ξεκουραστεί για περίπου 20-30 λεπτά, πριν πάει στο σπίτι και αρχίσει να ζει κανονικά.

Ποια έμβρυα επιλέγονται για εμβρυομεταφορά;

Το ή τα έμβρυα καλύτερης ποιότητας μεταφέρεται και, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, μπορούν να μεταφερθούν έως και τρία. Ωστόσο, σας συνιστούμε να μεταφέρετε μόνο ένα ή δύο για να αποφύγετε πολλαπλές εγκυμοσύνες και πιθανές επιπλοκές κατά τη διάρκεια της κύησης.

Κατάψυξη εμβρύων.

Τα έμβρυα που δεν μεταφέρονται στη μήτρα, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν καλή μορφολογία, καταψύχονται  για επόμενους κύκλους. Εάν είναι αρκετά ή έχουν κακή μορφολογία, διατηρούνται σε διαδοχική καλλιέργεια για την δημιουργία βλαστοκύστων. Αν γίνουν βλαστοκύστες  τότε μπορούν να καταψυχθούν.

Ρωτήστε μας ή κλείστε ραντεβού εδώ

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας!

Καλέστε μας στο 210 64 20056 ή κλείστε ραντεβού με τη παρακάτω φόρμα επικοινωνίας.

About the Author :

2 Comments

  1. Καλημερα σας.Μου εγινε εμβρυομεταφορα 2 κρυοσυντηρημενων βλαστοκυστεων 5ης ημερας ποιοτητας 4ΒΒ Κ 1BC.Ειναι καλη η ποιοτητα τους θεωρειτε?

    1. Dr. Alexandros Armeniakos

      Η επίτευξη εγκυμοσύνης μετά από εμβρυομεταφορά δεν εξαρτάται μόνο από την ποιότητα των εμβρύων που μεταφέρονται.

Αφήστε το μήνυμα σας

ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΤΕ ENTER