Απλή Πρόκληση ωορρηξίας

Απλή πρόκληση ωορρηξίας

Η απλή πρόκληση ωορρηξίας είναι διαδικασία στην οποία διεγείρουμε φαρμακευτικά με χάπια την παραγωγή ενός ή και περισσότερων ωαρίων. Σκοπός να αυξηθεί η πιθανότητα εγκυμοσύνης. Η απλή πρόκληση ωορρηξίας ή διέγερση ωοθηκών είναι ελάχιστα επεμβατική μέθοδος, ανώδυνη και σχετικά απλή. Είναι το πρώτο βήμα που ακολουθούμε για την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας. Μπορεί να εφαρμόζεται συνδυαστικά με προγραμματισμένες επαφές η ενδομήτριο σπερματέγχυση. Ετσι μπορούμε να αυξήσουμε την πιθανότητα επίτευξης εγκυμοσύνης.

Πως γίνεται η απλη πρόκληση ωορρηξίας;

Η διέγερση ωοθηκών ξεκινάει με χορήγηση χαπιών, από την 2η ή 3η ημέρα του κύκλου. Στη συνέχεια, πραγματοποιούμε κολπικά υπερηχογραφήματα για να παρακολουθήσουμε την ανταπόκριση των ωοθηκών. Παρακολουθούμε την ανάπτυξη του ωαρίου και το πάχος του ενδομητρίου. Όταν το ωοθυλάκιο (ο σάκος που περιβάλει το ωάριο), αποκτήσει ένα ικανοποιητικό μέγεθος, κάνουμε  ένεση χοριακής γοναδοτροφίνης. Έτσι να διευκολύνουμε το ωάριο, να ωριμάσει και να απελευθερωθεί από την ωοθήκη. Στη φάση αυτή, δίνουμε οδηγίες για τη σωστή στιγμή των σεξουαλικών επαφών ή προγραμματίζουμε σπερματέγχυση.

 Τι φάρμακα χορηγούμε;

Τα φάρμακα που χορηγούμε για τη απλή πρόκληση ωορρηξίας είναι κιτρική κλομιφαίνη π.χ clomifaine ή serpafar που χορηγούνται με την μορφή χαπιών.Τα φάρμακα που χορηγούμε για την απελευθέρωσής του ωαρίου από το ωοθυλάκιο είναι: Χοριακή γοναδοτροφίινη π.χ Pregnyl, Οvitrelle

Γοναδοτροφίνες που χορηγούνται ενέσιμα και είναι πιο αποτελεσματικκές σε σχέση με τα χάπια μπορούν να συνδυαστούννκαι μιλάμε για Mini IVF

 

Ποια ζευγάρια αφορά;

Η απλή πρόκληση ωορρηξίας συστήνεται κυρίως σε γυναίκες που:

  • Δεν κάνουν καθόλου ωορρηξία ενώ έχουν ή έχουν χαμηλά τα επίπεδα ορμονών που σχετίζονται με την ωορρηξία π.χ σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, υπογοναδισμός κλπ. Σε αυτήν την περίπτωση, στόχος μας είναι να διεγείρουμε την παραγωγή ενός ωαρίου.
  • Κάνουν κανονικά ωορρηξία, αλλά υπάρχει ο παράγων της ανεξήγητης υπογονιμότητας ή θέλουμε να αυξήσουμε  την πιθανότητα εγκυμοσύνης. Σε αυτήν την περίπτωση, θέλουμε να παράξουμε περισσότερα από το ένα ωάριο που παράγει η γυναίκα φυσιολογικά, χωρίς να ξεπεράσουμε τα 3, καθώς τότε αυξάνει και η πιθανότητα πολύδυμης κύησης.

Αναγκαίες προϋποθέσεις για να εφαρμόσουμε την απλή πρόκληση ωορρηξίας είναι να έχουμε εξασφαλίσει ότι υπάρχει φυσιολογική βατότητα των σαλπίγγων. Αν τα σπερματοζωάρια είναι φυσιολογικά ως προ τον αριθμό, την κινητικότητα και το μέγεθος τους, τοζευγάρι μπορει να κάνει επαφή την ημέρα της ωορρηξίας. Σε αντίθετη περίπτωση συνδυάζουμε την απλή πρόκληση ωορρηξίας με σπερματέγχυση.

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας!

Καλέστε μας στο 210 64 20056 ή κλείστε ραντεβού με τη παρακάτω φόρμα επικοινωνίας.

About the Author :

Αφήστε το μήνυμα σας

ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΤΕ ENTER